Campus Virtual de la UAB

UAB

Aquesta és una versió beta del Campus Virtual. Si teniu suggeriments o voleu informar de qualsevol incidència escriviu a cas@uab.cat
Gràcies!

Preguntes freqüents

Preguntes freqüents relacionades amb la utilització del Campus Virtual


Respostes professors

Què són les llicències Creative Commons?

El 2003 van arribar a Espanya les llicències Creative Commons, que permeten regular els drets d’autor de forma més matisada que el sistema de drets establert per la Llei de Propietat Intel·lectual. Si vols conèixer més sobre aquestes llicències, fes clic sobre el següent enllaç: Creative Commons.

[TORNA A DALT]

Drets d’autor a la universitat

Distribuir continguts al Campus Virtual suposa fer un acte de “comunicació pública”, segons la Llei de Propietat Intel·lectual. Així, doncs, és important conèixer en quines situacions es requerirà l’autorització del titular dels drets d’explotació i en quines no farà falta. D’altra banda, si com a docent ets autor de materials que vols distribuir has de conèixer les possibilitats que tens per protegir la teva obra. En el següent enllaç trobaràs les preguntes freqüents sobre els drets d’autor en l’àmbit universitari: Drets d'autor a la universitat.

[TORNA A DALT]

Propietat Intel·lectual i Drets d’autor

Segons el text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual, la propietat intel·lectual inclou dos tipus de drets: els drets d’autor (facultats que es reconeixen a l’autor d’una obra) i els drets connexos als drets d’autor (altres facultats previstes a favor d’altres agents que intervenen en la creació d’una obra). Si vols més informació sobre aquesta matèria, fes clic sobre el següent enllaç: Propietat Intel·lectual i drets d'autor.

[TORNA A DALT]

Intento obrir el llistat de notes en Excel des de l’eina de Notes, però em surt un error

Si teniu problemes obrint el llistat de notes amb l'Office, seguiu aquests passos:

 1. Guardeu el fitxer al vostre disc dur.
 2. Obriu manualment el Microsoft Excel.
 3. Dins el Microsoft Excel, feu clic al botó superior esquerra "Obrir".
 4. A la finestra emergent, localitzeu el fitxer que us heu guardat al pas 1 i després feu clic a "Obrir".
 5. Si apareix un missatge preguntant si esteu segurs que el voleu obrir, feu clic a "" i apareixerà una nova finestra emergent on haureu de triar la opció "Finalitzar".

[TORNA A DALT]

Intento obrir el llistat d’alumnes en Excel o csv des de l’eina de Gestió de grups, però em surt un error

Si teniu problemes obrint el llistat d'alumnes amb l'Office, seguiu aquests passos:

 1. Guardeu el fitxer al vostre disc dur.
 2. Obriu manualment el Microsoft Excel.
 3. Dins el Microsoft Excel, feu clic al botó superior esquerra "Obrir".
 4. A la finestra emergent, localitzeu el fitxer que us heu guardat al pas 1 i després feu clic a "Obrir".
 5. Si apareix un missatge preguntant si esteu segurs que el voleu obrir, feu clic a "" i apareixerà una nova finestra emergent on haureu de triar la opció "Finalitzar".

[TORNA A DALT]

He publicat documents dins una carpeta, però no els mostra

Normalment això succeeix perquè el nom de la carpeta conté caràcters de puntuació, o bé perquè el nom introduït és massa llarg. És recomanable no utilitzar aquest tipus de caràcters o noms llargs. Per resoldre la incidència heu d'enviar un correu a cas@uab.cat, indicant el codi de l'espai docent i el nom de la carpeta en qüestió.

[TORNA A DALT]

Com puc afegir o treure grups de docència dins el meu espai docent?

Consulteu les instruccions.

[TORNA A DALT]

Sóc professor/a titular d’una assignatura i vull activar-la dins del Campus Virtual. Quin és el procés que he de seguir?

Instruccions per a l'activació d'Espais Docents al Campus Virtual. Instruccions per a l'activació d'Aules Moodle.

[TORNA A DALT]

Què és un Espai Docent?

Un Espai Docent del Campus Virtual o d'Aules Moodle conté una sèrie d'eines per facilitar la comunicació professor-alumne com, per exemple, l'ús de fòrums, autotest, lliurament de treballs o descàrrega d'arxius. L'Espai Docent pot estar format per una o vàries assignatures-grup, que comparteixen els mateixos continguts.

Això facilita la tasca del professor pel fet que, per exemple, només cal publicar un document un sol cop per fer-lo visible a tots els alumnes que pertanyen a les assignatures que formen part d'aquest Espai Docent.

 

[TORNA A DALT]

Què succeeix si he sol·licitat l’alta errònia d’una assignatura, o he sel·leccionat totes les assignatures per a un sol Espai Docent?

Poseu-vos en contacte amb cas@uab.cat adjuntant les vostres dades i els codis de les assignatures sol·licitades. Cal que indiqueu clarament quina és la modificació a realitzar.

[TORNA A DALT]

Tinc activada una assignatura dins el Campus Virtual. Com poden accedir-hi els meus alumnes?

Els alumnes tenen accés automàtic pel fet d'estar matriculats a l'assignatura-grup activa al Campus Virtual. No cal que feu cap gestió addicional.

Els alumnes podran accedir al Campus Virtual (http://cv.uab.cat) introduint el seu NIU com a nom d'usuari, i com a contrasenya, la que fan servir per accedir al correu electrònic de la universitat.

En cas que tinguin algun problema amb la identificació, poden accedir al web de Serveis d'Intranet (http://sia.uab.es/), concretament a la Gestió de paraules de pas.

[TORNA A DALT]

On puc trobar els manuals de funcionament de les eines del Campus Virtual?

Els trobareu en format de preguntes i respostes més freqüents al menú "Ajuda", situat a la part superior d'aquesta mateixa pàgina.

[TORNA A DALT]

Per què no veig els meus alumnes?

Generalment quan passa això és perquè s'ha de sincronitzar el llistat d'alumnes amb la matrícula de SIGMA.

El primer pas que cal fer és accedir a l'eina de Gestor de grups de l'Espai Docent en concret.

Un cop allà, a la part dreta, feu clic sobre el codi-grup de l'assignatura en concret que voleu sincronitzar amb SIGMA i seguidament feu clic sobre el botó "Actualitza" que trobareu a l'apartat "Sincronització amb SIGMA", situat a la part inferior de la pàgina.

Si, un cop feta aquesta acció, encara no visualitzeu a tots els alumnes és perquè no estan matriculats a SIGMA. Podeu fer la consulta a la vostra Gestió Acadèmica.

[TORNA A DALT]

Vull afegir nous professors al meu espai de l’assignatura, però no sé com fer-ho.

Podeu consultar:

[TORNA A DALT]

Respostes alumnes

Quan entro a l’eina de Material Docent i intento obrir un arxiu, no puc

La majoria dels documents estan en format PDF.

Tens instal·lat l'Acrobat Reader? (http://www.adobe.com/es/products/reader/).

[TORNA A DALT]

No veig totes les meves assignatures, què pot passar?

Per defecte, no apareixen totes les assignatures de les quals estàs matriculat/ada. El/la professor/a responsable és qui decideix sol·licitar o no l'alta al Campus Virtual o a les Aules Moodle. Si tens la certesa que la teva assignatura-grup sí que està activa, però tu no la veus, pot ser per diversos motius:
 

 • El/la professor/a no hagi actualitzat el llistat d'alumnes amb SIGMA.
 • Si fa poc que t'has matriculat, és possible que encara no s'hagi processat la teva matrícula. En aquest cas et recomanem que ho tornis a provar passats uns dies. Si, un cop transcorreguts aquests dies, continues sense veure-les, pots enviar un correu a cas@uab.cat indicant el codi-grup de l'assignatura concreta.

[TORNA A DALT]

Quines dades necessito per identificar-me al Campus Virtual?

Per identificar-te al Campus Virtual, necessitaràs el teu NIU (7 primeres xifres del número que apareix a la part inferior esquerra del teu carnet d'estudiant), i la contrasenya associada.

En el moment de matricular-te se't va assignar un NIU i contrasenya per poder accedir als serveis que la UAB t'ofereix. Com per exemple, el correu, la consulta de l'expedient acadèmic, Campus Virtual,...

En cas que desconeguis quina és la teva contrasenya, pots accedir al web de Serveis d'Intranet (http://sia.uab.es/), concretament a la Gestió de paraules de pas.

[TORNA A DALT]

On puc trobar els manuals de funcionament de les eines del Campus Virtual?

Els trobareu en format de preguntes i respostes més freqüents al menú "Ajuda", situat a la part superior d'aquesta mateixa pàgina.

[TORNA A DALT]

 1. L´ús d´aquesta plataforma s´ha d´ajustar a la normativa interna de la UAB que regula el tractament de continguts en el campus virtual per tal de respectar els drets de propietat intel·lectual de tercers (Arts. 32 a 39 del text refós de les Normatives vigents en l´àmbit de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació de la UAB, aprovat per Acords del Consell de Govern núm. 37/2011, de 13 de juliol i núm. 44/2012 , de 25 d´abril).
  [+ informació]
 2. Les obres del repertori de CEDRO posades a disposició en aquesta intranet estan protegides pel dret d'autor, i la seva reproducció i comunicació pública s'han realitzat amb la seva autorització. Queda prohibida la seva posterior reproducció, distribució, transformació i comunicació pública en qualsevol mitjà i de qualsevol forma, amb excepció d'una única reproducció mitjançant impressora per a cada usuari.
  [+ informació]